Afterbeachpremiär

Imorgon smäller det på SALT... Afterbeachen har premiär och vädret ser ut att bli fantstiskt!
Cocktail Monday @ SALT genomfördes igår, som vanligt exemplariskt... snacket verkar gå runt, nya ansikten och stämningen var på topp! Stort tack till SMAK produktion som åter igen stod för DJ utrustning!
Stängde lite tidigare igår och då var det Club Monday som gällde... som vi intog tylöhus... åter igen, mycket järn och många gamla vänner som tagit sig ner till Halmstad... Svin kul att träffa Hampus och Hulken igår, tyvärr jobbade de, men det hindrade inte oss från att hälsa dem välkomna!

Snart börjar vi jobba så nu är det dags för lite schteeeek time i solen. Fantastiskt!!!

FELSTAVNING

Ber om ursäkt för felstavningen på BRÖLLOP i förra inlägget... ska aldrig hända igen... jag skyller på den här skitdatorn... skärmen är sprucken så man ser knappt någonting... MY BAD! SKITLIV

Hård Helg

Skönt att sommaren har börjat tagit fart, fantastiskt väder här på västkusten! Afterbeachen hade premiär i lördags på Tylöhus, vi var inte där desvärre... vi har ett jobb att sköta. Avsevärt mycket mer folk på stranden och ett jävla drag i restaurangen och på soldäck... Nu åker vi...
Många timmar genomförda i helgen....14 timmar i fredags och 17 timmar i lördags... brölopp i lördags... åhhhhhhhhhhhhhhh... det är så tråkigt, men samtidigt väldigt vackert... skön tillställning, alla är glada och vem gillar inte gratis sprit... he he! vi är minst sagt trötta efter helgens bravader. I morgon kör vi på med Cocktail Monday @ SALT igen... ska bli riktigt kul!
Nej nu är det fan sovtajm, Robin sover redan... tänkte följa hans exempel... SKITLIV

en dag i cocktailens tecken.

Robin

En dag som denna vill vi bara ha fler av! säsongen har tagit fart!

arbetspasset började 11.00 för roddning. sedan vid 16.00 med att vi hade ett 40-årsfirande på terrassen med dom lite mer törstiga grabbarna, som började med rosé som sedan gick över till mer och mer cocktails. vid 17.30 öppnade restaurangen och övriga gäster fick även tillträde till terrassen som också hängde på att beställa cocktails och ha de gött i den härliga solen som vi har!
Kvällen fortsatta att föra med sig cocktail-andan till alla gästerna. Ikväll hade 9 av 10 sällskap beställt fördrinkar. SJUKT KUL!

plus att vi hade fullbokat så "bobby-boy" fick slänga ihop ett gammlt presentbord som användes tidigare under kvällen till ett bord för 4 bredvid den tyska badstolen. Sjukt nöjda gäster på det bordet som för det första fick ett bord, men  fick också en vit duk på det. Som då inga andra bord har normalt. Så numera finns "bobbys taverna" bredvid den tyska badstolen på SALT om det inte finns några andra bord tillgängliga =) (förhoppningsvis)

imorrn är det bröllop och ett 17-timmarspass minst som väntar, kör så det ryker!

For life and the adventures ahead, CHEERS!

Bobby på SALT...

Vi var nyss inne på minnas blogg, www.spanbloggen.se och fick se det här =)


SKITLIV!

Vi har spånat på en logo ett tag nu... kanske lägger vi upp bilder på våra försök till en anständig logotype. Nu tror vi att vi har kommit på en skön logo. Vi kommer inte visa den riktigt än, den behöver finslipas... LUGN, den kommer! En annan grej är på gång nu... en skön tattoo! som det ser ut nu kommer det bli SKITLIV på insidan av överarmen, det är lite kul...

Skönt på jobbet idag, mycket cocktails. Det går åt rätt håll när 9 av 10 sällskap beställer fördrinkar innan maten. Vår loungedel på uteserveringen sväljer också sköna drickagäster, alla är väldigt nyfikna på cocktaillistan.

För er som missat våra alkoholfria drinkar i tidningen equipage... shame on you, men så vitt vi vet säljs den fortfarande i butik...åk och köp! Vi är jävligt nöjda med artikeln och vi har fått mycket trevlig respons!

Nu är det korv med bröd och lite skitsnack som gäller, det gillar vi! Imorgon är det full rulle på SALT... Ola firar 40 år och vi har fullsatt restaurang! Om man ska lita på vädergurus blir det strålande väder imorgon... Ner till SALT och steka lite innan vi sätter igång och jobbar... SKITLIV! ha ha, jobbar man med mycket cocktails och härliga gäster spelar det ingen roll att man jobbar, det är bara kul!!!

Lycka och välgång

Restaurangmiljön Vs. Vardagslivet episod 3

Robin.

Det här med hur folk betér sig så fort de kommer in på en restaurang är ju fortfarande sjukt kul.. Folk verkar liksom tro att det är djungelns lag som gäller?
En klassiker är ju att folk sträcker sig gärna över bardisken och tar grejen i baren, tex. pennor, han skulle ju bara skriva ett nummer? ja vad spelar det för roll? det är ju barens penna ? våga fråga efter en istället.
Ett annat exempel är ju när folk sträcker sig och förser sig själva med is, DET är sjukt äckligt! ge fan i min is med din snuskfingrar, varför tror ni det finns is-spadar?
eller när folk går in i baren och hämtar ett glas vatten åt sig själv? ja det var ju BARA vatten? ja men du går inte in i baren! Du går tex. inte in på banken och går in på deras kontor och tar ett glas vatten? men varför det är ju bara ett glas vatten?


Igår så hörde vi en fantastiskt roligt kommentar av en gäst som löd:
Vad har ni för vegetariskt?
ikväll så har vi en chevre-rödbetsrisotto.
Ok, men då tar jag lamm!
hahahahaha.!!


en annan rolig grej som folk verkar tro på allvar att det går i en bar är. Om en bar tex. har 3 öl för 100:-
Så tror folk på fullaste allvar att dom kan hämta ut en i taget?
men hallå det är ett merförsäljningsknep. exakt samma som på din matbutik "ta 3 betala för 2"
Det är ju inte så att du köper 3 små chokladkakor "3 för 10:-" och säger till henne i kassan:
jag vill ha 3 för 10 men jag hämtar dom andra två imorgon?`nej det gör du inte exakt samma är det i en bar!

Midnattståndet har varit och ni lackar det mot jul...

For life and the adventures ahead, CHEERS!

Vårat största fan...

..var på besök här på salt i söndags, JÄTTE TREVLIGT tycker vi plus att igår släpptes equipage i butik som vi hade med våra alkoholfria drinkar i. Så spring in på närmaste ica affär och köp den stå inte där i ett hörn och tjuv läs den utan köp den och sätt dig hemma i lugn och ro och plugga inte recepten. Så kan du bli kungen på nästa cocktail party & briljera med grymma alkohol fria cocktails. Som väldigt många är dåliga på, tyvärr!

tack för nu! återkommer om cocktail monday @ SALT.

For life and the adventures ahead, Cheers!

Cocktail Monday @ SALT

Ikväll smäller det... premiären för Vårt loungechill på SALT ikväll! vädergudarna verkar vara med oss också, klarblå himmel och fågelsång... vindstilla också! Gårdagen var förvånandsvärt lugn, fast det var söndag... men som sagt, premiärenas afton ikväll... Cocktail Monday @ SALT och Club Monday... det blir en hård kväll, men det ska bli jävligt kul att sitta i skiten på cocktails... he he

Bilderna är smakprov från igår... lägg då till lite mer människor, lite dunkande beats, härlig stämning och ni förstår bilden av hur det kommer att se ut på soldäck ikväll. Det kommer vara magiskt!

Be there!


Vackert att sitta i skiten

Midsommardagen är över... skönt... fullbokad restaurang och ett härligt väder, vilket innebär mer barhäng och mer törstiga gäster. Gått mycket cocktails idag, kul som fan... det märks att det är uppskattat och att folk ser att vi lägger ner energi på att göra de grymma! Mycket kinabongar, men det får man ju ta, ska inte klaga så länge man får stå och kötta ut cocktails! Det blir extra roligt när bord sitter och hetsar varandra... bord 7: 28 mojitos, 14st 6:or fernet och 14 galopp. Bord 14: 5 Westkust cocktail, några öl, järn till köket, 13 skakade shots (de skulle vara äckliga tydligen så vi gjorde med sloegin och creme de menthe), 26 fernet, 13 averna och Emma älskade sin tomatjuice och cola/tabascoshot...mmm mumsigt full i bibblan! Bord 5: 2 flaskor champagne, SILVER BRUT, en nedrans massa vinflaskor, 8 st raspberry daiquiris, självklart avec i mängder.
Kvällen har fått med beröm godkänt... alla slet på som fan för att få alla gäster att ha det bra, grymt jobbat!

Måndagen närmar sig, vi hoppas på en grym uppslutning på SALT innan alla beger sig till Club Monday! Måndagen kommer bli gryyyyyyyyyym! Hoppas bara att den traditionella krogsöndagen inte blir åtsidosatt nu för att folk inte orkar kröka två dagar i rad!

Vi ses på måndag...eller på cafét imorgon...snart, söndag, om några timmar...skit ner mig!


Midsommardagen...

Kan ju kalla det för del 3 då. Gårdagen kan summeras hur som helst, men jag väljer att göra det på följande vis... HELT fantastiskt... Den innehöll allt en midsommar ska göra, fylla, slagsmål, kärleksgnabb, spyor, sill, snaps, vin, öl, taxiresa, p-ring, akutbesök, bortappad plånbok, gräsfläckar, arga vänner, glada vänner, ledsna vänner, trasig skjorta, stulen mobil, överservering, polispatrullering, styrfylla, sång, dans och lite naket... Där har ni ingredienserna till den perfekta midsommaren! Nu stod inte vi för alla dessa utsvävningar... Men vi var med "när det hände" ha ha!

Nu ska vi ta oss i kragen... resa på oss och gå till jobbet! mycket att göra ikväll! Det ska bli jävligt kul! Sen är det söndag...alla vet ju vad som händer på söndagar... Efter söndag kommer självklart måndag...DÅ smäller det! Cocktail Monday @ SALT har premiär... och Club Monday har premiär! Sen börjar sommaren... Club Monday är sista sommartecknet, nu åker vi!


Midsommar del två... det börjar ta sig...

Nu har vi ätit den traditionella sillen, vi har tagit nubbarna, vi har skrattat, vi har skålat, vi har druckigt champagne, vi har kallpratat om väder och vind... Vi har det fantastiskt trevligt... "inte ett moln så långt ögat kan nå" lyder texten... vi instämmer i texten... MED vissa ändringar! Vi ser moln, men det är dimman vi är på väg in i. I skrivande stund börjar "kockarna" tranchera den helgrillade grisen... nu ska det spisas! Sångerna sjungs, nubbarna tas, grisen kommer snart... Är det inte fantastiskt vad god mat och goda vänners sällskap kan göra... ja självklart gör väl alkoholen också sitt jobb... men just nu finns inte ordet skitliv i vårt vokabulär...

Vänta med spänning på del 3... då har det hänt grejer, det kan vi nog mer eller mindre garantera...
SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL SUPA... ja svante du ska få ligga!

For life and the adventures ahead


Midsommarförberedelser...

Det är mycket som ska fixas nu på midsommar... skulle varit uppe tidigt imorse och börjat resa tält och dylikt... En relativt blöt utekväll igår stoppade de planerna! Återigen en spontan skön kväll... We love it!
Dagen började med tältresning, vi är 50 pers. så det krävs stora tält och mycket sprit...  Vi begav oss ut till punsch för lunch... mmmm pizza! nu har vi mest gått och småplockat, dukat bord, städat undan lite och självklart fått i oss en och annan alkoholhaltig dryck... Nöffe klagar mest, tycker det är varmt... han är sosse!

Nu öppnar vi champagnen och passar på att steka medans solen fortfarande är framme... Det skyltas för regn senare idag...SKITLIV!!!

Glad midsommar //Place1


Samtliga bilder fotade av vår käre vän Tomas "Svante" Eriksson

FANTASTISK kväll på SALT


Kvällen som varit idag var magisk. Klockren solnedgång med flödande cocktails ute på terrassen. Riktigt skönt barhäng med gäster som stannade fram tills 01.00. Jätteroligt tycker vi! Mer sånt!

Varför gör man så här mot sig själv???

Andreas

"Varför gör man så här mot sig själv" var det första jag tänkte när jag vaknade i morse. VILKEN krogsöndag! grymt bra... Tanken var att vi skulle ta det lugnt, fast det var söndag...lite trotsålder... MEN... Robin rakade äntligen av sig håret... Vilket resulterade i ett begär av att behöva fira... Sagt och gjort! Vi gick väl mer eller mindre all in igår... Musiken stod DJ Janni för! grymt bra spelat, speciellt den lilla nostalgitrippen med låtar som, Jump around, burn it up, gazolina.... jag kan nämna fler exempel, men det kommer bara sluta med att min själ börjar få känningar av gårdagen och lurar min hjärna att det är dags att gå ut...idag igen!
Kvällen igår var magisk, tack alla som förgyllde den!!! 


summa summarum.

summan på kardemumman om helgen är
Dåligt väder
Lite sprit
Inga större utsvävningar
Blivit erbjudna att gästa club 33
Den lilla spriten vi har förtärt har vi "sneseglaren" att tacka för en kär god vän från karibien som seglade förbi halmstad
Den där "sneseglaren" raggade även upp en polisaspirant
Byggnads tillståndet till baksidan är klart. Tillståndet om baren tas i veckan.
Våran chef har backat in i två lyktstolpar & stukat foten
Planeringen om våra sköna måndagar på SALT har blivit klar
Ny variant av "hot shot" gjordes idag på 1cl Averna 1cl Sambucca samt kaffe grädde. Betyget blev godkänt
Morfars har en egen sommar hit, Den gillar vi!
vi har skissat i 5 timmar på place1´s logotype utan framgång
Vi har rappakalja som godnattsaga
Vi tackade nej till järn idag, Va fan hände där undrar ni. Istället åkte vi hem och käkade grillkorv, drack yoghurt, & käkade varsin toast a la fritzel. Sova som gäller nu, imorrn tittar solen förbi fram med rosén. HÄR SKA STEKAS!


For life and the adventures ahead, Cheers!

äntligen är bilderna här!

Från vårat lilla event i dom djupa dalaskogarna. (det var tur att man inte hade xylofobi)


För att ge exempel på vad som hände under kvällen kan vi tex. berätta att:
leffe sour fick en ny vän i present, 45:an gillade att dricka järn med grabbarna från place1, storebror Andreas tyckte att lillasyster skulle dricka mera sprit, bartendrarna gillade leffes nyfunna vän som vi aldrig blev presenterade för, kocken gillade skakade järn, four roses fanns "mice an placad" hela kvällen, lillebror fick absolut inte dricka alkohol, & leffe! det var ingen bra idé att gå hem 5 på morgonen 3 km i de djupa dalaskogarna.
TACK till er alla som uppskattade våra cocktails under kvällen.
Vi hade sjukt kul, hoppas även ni hade det.

For life and the adventures ahead, Cheers!

Var det bättre förr ??

Robin

Frågan jag ställer mig själv nu är, var det verkligen bättre förr ? som man säger.
Hmm.. jag vet inte riktigt. I bar-branschen så har man beskåda gigantiska förändringar de senaste 20 åren bara.
1930 satt man i baren och drack drinkar som "blood mary", "singapore-sling", & kanske till och med en " mai-tai".
1985 så satt man och sippa på "ragnar", "lennart", "hot-shots" kanske till och med en "freddy fudpucker".
I dagens samhälle dricker man drinkar som "örtbaserade cocktails", "vodka & redbull", & cocktails med diverse smaksatta bitters.
Det går fort framåt i utvecklingen i bartender yrket, det är mer av en konstform idag. Alla är mixologer mer eller mindre.
Man ska ha mynta, diverse olika färska frukter, blenders, 100 olika spritflaskor & 47 sorters olika öl?
Annars kan man liksom få kommentaren:
Jaha så du har inte mynta eller den där likören som är ny men smakar skit, men det är ju häftigt att dricka nått som är nytt?, skitbar! "tänker folk". Dom har ju inte ens "sourz too cool for you liksom"
Från enkla byggda drinkar till skakade mästerverk.
VS
Men ändå så drinkarna som komponerades av bartendrarna på tidigt 1900-tal hänger fortfarande med.
Är det för att dom är så fantastiskt bra eller är det ett stort ovetande bland folk? Att dom inte vet nånting annat att beställa än nått dom hört på film eller deras föräldrar sa att dom drack då mai-tai´s när dom var på mallorca "1900-frysifast"?

Sen en annan fråga är, vart är bar-branschen om 20 år till?
Är vi då utbytta mot robotar? Det har ju redan kommit i Norge att man har en "läsk-pistol" som man trycker på en knapp så kommer det ut färdiga drinkar. Det enda man behöver göra där är att sikta ner i glaset och fylla på is ? Skit tycker jag!
Vad hände med den trevliga bartendern som stog i baren och var social och som kände till alla stamgäster? Vad hände med charmen för yrket?

Din lokala Bartender år 2029?

Vi återkommer med mer om detta ämnet snart.

For life and the adventures ahead, Cheers

Hometown

Robin

Nu sitter man här hemma i hemmastaden Borlänge och njuter efter en grym helg med ett fantastiskt bra event som vi gjorde.
Sitter nu med goda vänner i en lägenhet i centrala Borlänge och sänker ett par bira. Samtidigt som det är fest i 3 lägenheter i samma trappuppgång, känns som rena rama highschool filmen. Det är bara att mingla vidare när man känner för det! Nice eller ej? hmm... det som dricks är dessvärre öl och så mycket sprit som glaset rymmer & en dash blandvatten. Men det är så det funkar bland ungdomarna här. Så det är bara hålla smajlet på topp och joina närmaste ölspel som spelas.
"gött att vara i dalarna igen!"

for life and the adventures ahead, CHEERS


place1 otroligt nöjda med helgen

Andreas

Nu har jag lämnat dalarna och är hemma i Halmstad igen. Min käre kollega Robin besöker sin far, så jag fick sätta mig i bilen själv och blåsa ner mot västkusten. Fy fan vilken tristess...
Men tänker man på vårt lilla event som vi hade i lördags blir man glad igen!
Drinkarna flödade, vi blev överösta med grymt bra kritik, människorna var helt underbara och alla var fantastiskt nöjda! Sjukt kul... bilder kommer imorgon från detta galna event i Dalarna... Kvällens vinnardrink blev Passion LEFFE sour och Mikki Hill (recepten finns i inlägget nedanför) Det gick ut så sjukt mycket av all sprit som var inköpt till festen, vi låg perfekt till vad gäller mängden sprit... Mice en place på rosorna...mmm


Frid och lycka...OCH fyra rosor, ha ha!
Livet leker mina vänner

Place1 gästar dalarna

Andreas och Robin

Vi är nu färdiga med iordningställandet av baren inför kvällen, "mice en place...A och O i det här företaget". Ett 115 års kalas som kommer bli galet...självklart är det inte en person som fyller 115...Planetkörning! 50 år, 45 år och 20 år blir födelsedagsbarnen!

Drinklistan för kvällen...

Apple Ginnie: Gin, äpplelikör, lime och tonic
EssJii 45: Päronvodka, hallonlikör, hallon, vaniljsockerlag och citron
Passion LEFFE sour: Bourbon, passionsfrukt och citron
Berry Mint: Mörkrom, hallonlikör, hallon, mynta, lime och socker
Mikki Hill: Vaniljvodka, äpplelikör, lime, tranbär/fruktsoda

Vårt alkoholfria alternativ ikväll...

Passion dream: Passionsfrukt, hallon, citron och fruktsoda

Kreativa som vi är kommer vi naturligtvis att göra 1000 andra drinkar... det här är bara förslag på asgrymma drinkar från oss på Place1

Bilder kommer imorgon, tackvare ett kamerahaveri som inte var av denna värld... (batteriet tog slut igår...skitliv)

Restaurangmiljön Vs. Vardagslivet episod 2

Nu är vi tillbaka med lite jämnförelser som man kan bli LITE irreterad på, hur folket betér sig på krogen i allmänhet.

tex. när man är ute på nattklubb, restaurang, bar etc.
Så har folk en tendens att bara släppa, slänga, och spilla ut saker utan att bry sig. Det är ju liksom inte dom som behöver plocka upp eller torka upp det.

Det vi menar är att om en person spiller ut sin drink, så inte fan börjar han torka upp på golvet? Det är ju inte hans/hennes jobb. Och i värsta fall som nu händer rätt ofta tyvärr så ber de om en ny, och hävdar att nån jävla mcdonalds princip ska gälla? Hur sjukt är inte det!
Varje stänging så ligger det minst två snusar eller tuggummi på golvet som man får sopa upp.
Har man nångonsin sett nån slänga en snus eller tuggummi på golvet inne på H&M? NEJ! varför skulle inte det vara ok?
Dom bor väl inte där?

Ett annat scenario är ju när folk beställer drinkar och säger att dom inte vill ha så mycket is i för dom vill ha en stark drink? Hur tänkte de nu?
De tror att det ska bli lurade på sprit eftersom man har mycket is i? Som tidigare nämnt en 4:a är alltid en fyra. Desto mer is man har i drinken så är det enda man får mindre av är bland vattnet man har i drinken. Och ju mer is desto starkare blir drinken också, man vill ju åt sprit smaken.
Det är ju inte så att man beställer en hamburgare utan tillbehör för att man ska få mera kött.


Psst... place1 kör sitt första event på lördag,
mer om det kommer nästa vecka.
For life and the adventures ahead, CheerS!!

Lagfoto & Tidningstryck

Robin

det tradionella lagfotot för salts personal är taget. En obligatorisk grej där man ska bada i havet och fotas efteråt, alltid 1:a juni. Kallt som fan är det! Men kul! =)
Cocktail provning för personalen har vi haft också, så dom vet vilka underbara flytande mästerverk de säljer.
Grädden på moset där var att vi hade en liten personal kickoff där chefen blandade den fantastiska "familje-groggen" =)


Sen fick vi veta en liten nyhet idag, att dessa alkholfria drinkarna som vi gjorde som skulle hamna i en tidning gick in i tryck igår. Så den färdiga tidningen kommer att finnas i butik om ca 3 veckor! själv klart låter vi er veta när, var och hur.

Igår så hamnade vi i båstad efter jobbet, en liten lätt spontan grej men ändå intressant. Vi kommer dit och ser en kille på 2 meter lång och såg ut som säkerligen 30 bast får visa leg i dörren. Så Andreas tänker shit jag kommer inte komma in, eftersom han blivit av med sitt leg. Det första han säger till vakten är "jag har inget leg, bara så att du vet"? -vakten säger : det går bra, jag ser att du har åldern inne. Skit kul tycker jag eftersom han börjar bli rädd för 30 strecket. Väl där inne så ser vi inget annat än studenter som sjunger på sina fjortis visor och timbuktu var dj. Inte riktigt lika intressant som det lät tidigare på måndags kvällen när vi fick höra att det var "slappe måndag" i båsta. Men nu har vi gjort det iaf.

ses i sängen på salt!

for life and the adventures ahead, Cheers!

RSS 2.0