Restaurangmiljön Vs. Vardagslivet

Så fort folk kommer in på en restaurang/bar, så tror de att man kan bete sig hur man vill? Man ska inte dra alla över en kant, men. Majoriteten människor som besöker en restaurang/bar tenderar att bete sig så som i våra exempel nedan.

Ibland får vi frågan:
-Jag har varit här jätte många gånger, så ni kan väl bjuda på en shot?
Går ni in på en matvaruaffär och säger till kassörskan:
-Jag har varit här jätte många gånger och handlat, så ni kan väl bjuda på en glass?
NEJ!! Det gör man inte! Man blir definitivt inte bjuden på en glass av matuvaruaffärskassörskan.
Varför inte det? Det verkar gå utmärkt att förvänta sig en shot i en bar!


Nästa exempel är också väldigt vanligt i vårat yrke:
- Jag skulle vilja beställa två "stora" 4:or Big juicy collagen lips*.
Anledningen till att vi nämner det här korkade påståendet, är att 4 cl. kommer alltid vara 4 cl.
Det en gäst menar är att hon/han vill ha mer sprit än vad hon/han betalar för. Detta innebär att vi ska bjuda på den resterande spriten, vilket strider mot alkohollagen kap.3 §9.
För att ge ett omvänt exempel:
- Jag skulle vilja köpa två "stora" 4 liters färgburkar. Och att man då förväntar sig få två 6 liters färgburkar för samma pris.
Vi vet att det är inte samma sak rent lagligt, men principen är rätt uppenbar. Man gör inte så! Ett mått är ett mått, 4 cl. kan aldrig vara 6 cl.

* Big juicy collagen lips är en cocktail från våra vänner i Bangkok på FLOWcocktail. Besök dem gärna på www.flowcocktail.com

Det här är bara två exempel ur vår vardag. Vi kommer att publicera fler, kanske har ni ett exempel att bidra med.

Detta inlägget är tillägnat vår okrönte stavdrottning: tillika särskrivningsdrottning. Lilla fröken Malin som inte kan köpa cyklar.

Så här ska en cykel vara utrustad, Lilla fröken Malin
 

Gratis ätarna

Robin

ang. våran premiär så bjuder ju vi skaldjur och inte så lite heller utan som tidigare nämnt 600kg plus dryck öl,vin,cider.
det är alltså gratis för alla det vackra gästerna som kommer till premiären. GRATIS GRATIS GRATIS är det för dom!!!
I 3-4 timmar är det gratis. Anledningen till att jag nämner att det är gratis är för att många av gästerna som var på salt på premiären där vi BJÖD på mat och dryck hade verkligen mage att klaga på att vi började ta betalt senare!
Fattar ni? man får en gratis fest med gratis mat och dryck å sen klagar man på att man får betala för de sista 2 glas vin man ska dricka ? förbannade gratis ätare alltså!! usch! det e fan sjukt alltså..
Så nu har bitter apan talat!  puss kram

ses i sängen på salt med fantastika cocktails & en fantastisk solnedgång

For life and the adventures ahead! cheers!



Lugnet före stormen

Andreas

Sitter här i sveriges carlifornien och bara njuter! Strålande sol, lugnt och stilla på jobbet... Jag personligen har i och för sig inte varit där på tre dagar... Ligger hemma i fosterställning och tycker synd om mig själv...SÅ sjuk är jag.
Man får passa på att njuta av det här lugnet som råder här på västkusten...för snart invaderas halmstad och tylösand av galna turister som har ett mål...festa hela natten lång... inte bara en dag utan varje dag de är här! Passar oss perfekt. Mer folk innebär mer jobb, mer jobb innebär mer pengar... men också mer tillfällen att testa nya cocktails... ta det ett steg längre!

Premiär på Salt

Andreas

I onsdags hade vår älskade restaurang Salt premiär. Som vanligt var det kaos.. vi satt så hårt i skiten, men det e ju så jävla kul! För att ni som inte var där eller aldrig varit där ska förstå vilken typ av kaos det blir följer här en utförlig förklaring på hur kvällen går till:
ca 200 V.I.P gäster kommer klockan 18 för att ta del av den utsökta skaldjursbuffen (ca 600kg) och vin, öl och cider som vi bjuder på! Klockan 19 kommer alla de andra inbjudna för att göra samma sak som V.I.P gästerna fast utan sittplats... Det betyder att det är skaldjur överallt, alla dricker jätte mycket eftersom det är gratis. 250 flaskor vin, 4 fat öl och 8 lådor cider var det som gick ut under 2 timmar, efter klockan 20 är det fullpris på allt. Människorna som är på premiären gillar att kröka, gärna rosé, champagne eller cocktails. Vi SÅLDE 10 lådor rosé från baren, vad servisen gick ut med vet vi inte. Inga glas, fulla gäster, baren såg ut som skit, för mycket garnityr, ingen växel, babs maskin, uppkäftiga gäster, stjälande gäster, ja vad mer fick vi utstå denna otroligt härliga kväll i maj. JO... Kassa rekord i baren, under alla de sämsta förhållanderna lyckades vi ändå slå kassa rekord. Med god marginal!                                                       

Krogsöndag

Andreas & Robin

Söndag idag och detta innebär ju för restaurang folket oftast ledighet och fest ?
Krogsöndag kallas det runt om i landet bland annat och ikväll tänkte vi besöka cafeét inne i halmstad city som är kända för sin spektakulära krogsöndag.
Entrén där har dom löst på så sätt att det står en hink vid ingång där man själv får lägga så mycket man tycker det är värt att betala i entré.. fair deal eller hur ?
även i baren brukar det vara sköna priser på vissa grejer för att "förmodligen" visa att vi i branschen tar hand om varandra?
burkar va 25:- för ett litet järn och 39:- för en fat öl.. så sprit flöder dessa fantastiska söndagar. shotkrig mellan olika restauranger kan ochså förekomma... hetsdricka är väl bra...eller?
restaurang folk är oftast väldigt öppen sinnade och "everybody goes along" så skönare stäming än söndagar får man leta länge efter.

Imorgon kommer förstärkning i form av två damer (Lina och Frida) för att joina den eminenta personalen på Restaurang Salt. De sista förberedelserna skall göras för att kunna genomföra den efterlängtade premiären på Salt och öppningen också för den delen. Nu börjar sommaren, äntligen!

Nu åker vi!
For life and the adventures ahead                                        

TEMA: BULLSHIT!!

Robin

afterwork ? haha ja vad ska man säga.. afterworken var mellan 17-19 och självklart glider jag och Andreas in 19.15 typiskt! skitliv! missade egentligen hela afterworken men lite trubadur fick vi ju höra. klockan blir 8 och den tunnas ut på folk så de blir ju lite mer sossigt med typ bara vi två i baren. då kommer den briljanta idén om att vi ska ha ett tema för kvällen med våran ny inköpta leksak... BULLSHIT knappen ! =)

en liten knapp som det står bullshit på som säger 5 olika varianter på bullshit.. hur som reglerna var enkla men blev snabbt mer å mer avancerade.. om nån av oss sa ordet BULLSHIT skulle den andra inom 5 sekunder säga vad som skulle beställas och den som nämnde bullshit kunde då välja att trycka på knappen och snabbt säga en ny beställning oxå där hade den som la första beställningen 5 sekunder att trycka på bullshit knappen.. om nu båda tryckt på bullshit knappen var de upp till bartendern att välja "bartenders choice eller bullshit choice"
bartenders choice är inte alltid trevligt när man får 2cl frangelico shot och en drink som är fernet med sprite fyyy fan!!! de va ingen trevlig grej men nu vet man hur den kombinationen smakar oxå... måste se allt i utbildnings syfte.. skitliv! och man fick inte dricka eller beställa samma sak 2 ggr.. yes vilken tur!! slappa man fernet å sprite andra gången iaf. =)

när klockan blivit runt 22.00 hade följande runder gått av stapeln för att nån nämnt ordet bullshit som en tex. slutade med en trippel bullshit felsägning... skitliv!! haha!

nej de är inte vatten vi dricker utan det är mineral vatten med razz i...förmodligen...2 cl frangelico och fernet och sprite innis & gun skulle vart kallare..trippel fel sägning i bullshithof!ferneten mellan landning hemma hos skirken
ska ju även tillägga att vi beställde även fritt under den tiden vi bestämde reglerna för tema..  tema rocks ! eller ... ?
man mår ju som man förtjänar idag men men ses vi i baren ikväll eller ? skit karaktär!


ja just jävlar ja mustaschen rök igår så nu ser man ut som 14 igen.. man kan ju iaf. försöka se ut som lammkött ? eller ?

For life and the adventures ahead! Cheers †

After Work

Andreas

After Work är ju ett väldigt välkänt ord (kommer från engelskan och betyder efter jobbet, med antydning på att alla kostymnissar som suttit inne på kontoret hela veckan äntligen ska få komma ut och leka med de andra barnen, supa sig fulla och knulla fel fru...)... Alla vet vad det innebär! Skillnaden är att After Work en fredag INTE är så vanligt för oss som jobbar inom restaurang! Det är ju då vi börjar jobba...SKIT LIV...ha ha! Sista After Worken för mig och Robin! After Worken denna otroligt härliga fredag i maj börjar på punch och slutar... ja varken jag eller Robin har direkt karaktär... så den slutar nog inne i stan, med alldeles för många järn och på tok för lite knark (Det sista var ett skämt "Jag visste inte att du var pundare")
På onsdag börjar allvaret, äntligen! nästan alla inbjudningar är utdelade (900 st) och inbjudan är god för två... om du just vaknat upp efter en blöt natt igår och känner att hjärnan inte orkar räkna kan jag hjälpa dig med det...900 gånger 2 = 1800. På söndag smäller det... ähh skit samma det e ju inget ovanligt!!! Söndagar är det vi lever för

FOR LIFE AND THE ADVENTURES AHEAD... CHEERS

Bar rivning VS. dum dum frillor

Robin & Andreas

Nu är utebaren äntligen helt bort från soldäcket, Skönt tänker vi! men vill vill ju fortfarande ha bygglovet så vi kan smälla upp våran nya bar. Baren är iordning ställd och allt är på plats utom spriten , Skitliv !!! 
Imorgon så ska vi bygga våran stekar säng som blir placerad i nordvästlig rikting på soldäck. Måttet på sängen blir hiskliga 400x200 cm med ett parasol på 500x500 cm.

Som ni alla vet så är ju vi som alla andra restaurangare, håller på med omogna lekar å sånt. INTE JAG!!!!
och nu har vi ett vad om "bästa surf frillan" i australien, dit vi flyttar 6 sept.
Men..... det kanske låter jätte kul men vi just nu ser vi ut som dum & dummare, SKITLIV!!

 Jim Carrey & Jeff Daniels ?          Andreas & Robin ?



liten bildserie hur utebaren försvinner sakta men säkert ;) sol har vi ju oxå heeeeela tiden, SKITLIV!!!

For life & and the adventures ahead, Cheers!!

Dålig uppdatering!

Andreas och Robin

Vi vill börja med att gå ner på knä och be om ursäkt till er som läser vår blogg. Det sas att bloggen skulle bli uppdaterad oftare nu när vi äntligen kommit ner till Halmstad. Vilket visade sig vara svårt utan ordentlig internetuppkoppling. Inim några dagar har vi fast nät där vi bor och kommer att skriva godnattsagor varje kväll.

Vi har haft helgen ledig efter allt slit nere på krogen... fortfarande mycket kvar att göra men allt riktigt jobbigt skit är klart. Möblerna är inoljade, golvet skrubbat, ute däcket skrubbat, inventering klaaaaaaaar, målning är (nästan) klar, kaffe har vi druckigt, kläder tvättade och inventerade, Robins könshår putsade, diskmaskinen installerad, utebaren (snart helt) riven, Andreas Skinkor vaxade, kylskåpen rengjorda, vinet utplockat, rökpauser utfärdade... ja en hel del är klart! men som sagt, det finns mer att göra. Robin borde klippa bort sin backslick och Andreas borde få bort Arn frisyren... men ett vad är ett vad (Bäst surf frilla i australien vinner...Andreas leder)

Helgen bestod av alkohol, alkohol och åter alkohol... fredan skulle bli en trevlig afterwork, slutade i kaos. En vän fick åka polisbil, vi hamnade på en efterfest utan alkohol, men massa brudar. Charmiga troll som vi är åkte vi hem därifrån själva i en taxi...inga cigg och en lucky star som vi snott någonstans.

Lördagen... usch... det tog tid innan ölen slank ner! Middag med cheferna på Lilla Helwfetet. Fantastiskt trevligt. God mat och trevligt sällskap. Slutade också i kaos... ha ha

Tidig uppgång på söndag kl 09:00 satt på ett tåg ner till Malmö och hade vinprovning, 3 vita och en röd... mcdonaldsmuggar, solbrillor och ett högt biljettpris var kryddan för kvällen! Ölen fortsatte flöda fram till 04:00, för Robin som gillar "nyktra" äventyr! Andreas däckade vid sin telefon runt 02:00...

Måndagen...Ja vad tror du? vad sägs om 5 filmer och en och en halv säsong Entourage, 4 liter cola, massa toast, chips och SOLIGT väder...WOW (dom har byggt om) vilken måndag... det var bara rimming som fattades...

Första arbetsdagen

Andreas och Robin

Torsdagen och fredagen spenderade vi i uppsala och MÅNGA av våra vänner från Karibien... 2 grymma dagar, tack för det allihop! Lördagen begav vi oss ner mot Sveriges pärla, Halmstad! Där möttes vi av gamla vänner vi inte sett på länge, alla med ett varsit järn och en öl i händerna... hård helg med andra ord, måste passa på nu för idag satte det igång. Inte som vi hade velat, men vi har börjat ställa iordning för sommar säsongen. Vi väntar fortfarande på byrokraternas otroligt sena beslut. Vi får alltså inte börja bygga baren riktigt än. Vilket har satt oss i en knepig situation. Men det är bara improvisera. I den här branschen är det rätt vanligt att det ALDRIG går som man tänkt... Det finns ändå massor som ska göras oavsett barbygge eller ej.



RSS 2.0